5 Ocak 2015 Pazartesi

Hadi kardan adam yapalım!!



 
 
 
      Sonunda beklenen kar geldi.. Bu yılbaşı için bayağı umutluydum ama yılbaşını karsız geçirdik. Geçen kış sadece bir sefer Aralık ayında kar yağdı. Sizi bilmem ama biz özellikle de Demir'im ve annesi kara hasret kaldık. Tüm kış kar yağışı bekledik fakat beklenen kar yağışının bir türlü gerçekleşmeyişi ile Demir, evde her türlü kağıdı (tuvalet kağıtları da dahil) küçük küçük parçalar haline getirerek, kendine kar oyunları yarattı. İnanın hiç bir itirazım olmadı , çünkü bu oyunlara katılan bir adet anneannemiz, babaannemiz ve de Zeynep teyzemiz vardı. Aaaa!! unutmadan bir de en yaramazından bir adet anne vardı!! Bende özlemiştim ama kardan adamı.. Napalım??
 
       Çocukken kış günleri, uyanır uyanmaz cama koşardım. "Oleyy!! kar yağmış". Ben çok severim karlı günleri. Gece yağmaya başladı mı kar, gökyüzünün rengi ayrı bir güzel olur. Her yer bembeyaz, ışıl ışıl. Biz babamızla birlikte ilk kardan adamımızı yaptık bugün; bayağı başarılı bir çalışma oldu. Elimiz de ki malzemelerle biz de daha değişik bir kardan adam yaptık.
 
 
 
 
   Demir'im bugün yaptığımız kardan adam ile.. =)
 
 
 Kardan adam yapma kuralları:
 
Kural 1: Karla oynamaya inmeden önce bir çocuk kat kat giydirilir.
 
Kural 2: (Aslında bu daha çok babasının kuralı) Islanan eldivenleri, hemen yenisiyle değiştirmek için yanımıza 2-3 çift eldiven daha alınır.
 
Kural 3: "Biraz daha  oynayalımmm!!" diye eve girmeyen çocuğa, "Bak hasta olursan hiç oynayamayız....vs gibi ikna edici cümleler kurulur. 
 
 
Günün anlam ve önemine dair, bugün sizinle paylaşmak istediğim masal kitaplarımız var.  
 
 
Karlı Bir Gün, okul öncesi dönemdeki çocuklarınıza okuyabileceğiniz keyifli bir kitap. Serinin birçok kitabı var. "Neden kar yağdığını hiç merak etmiş miydiniz? Karda yapılacak çok şey vardır. Kar yağdığında doğada yaşayan hayvanlar ne yapar? Karda ayak izleri yapmaya ne dersiniz?" O zaman Karda Bir Gün kitabı tam siz miniklere göre!! Tübitak Popüler Bilim Kitapları Yayınları serisinin birbirinden farklı birçok kitabı bulunmaktadır. Mevsimler ile ilgili olan anlatımı, gerçekten çok güzel bir diğer kitapları ise Yağmurlu Bir Gün, Güneşli Bir Gün ve Rüzgarlı Bir Gün.

 
 
Yavru Ahtapot olmak çok zor, kitabı bir yavru ahtapotun başından geçenleri anlatıyor. Küçük ahtapot Nino, ahtapot olmaktan hiç memnun değil. Her sabah uyandığında giyinmek ona çok zor geliyor. Bir de mevsimlerden kış ise daha da zor. Sekiz kollu kazağını giymek, sekiz eldiven takmak ve sekiz kolunun neden olduğu sorunlarla uğraşmak şimdilik canını sıkıyor. Ama annesi bu durumun büyüyünce geçeceğini ve ahtapot olmayı çok seveceğini söylüyor. Bakalım yavru ahtapot Nino'nun okul yolunda başına neler gelecek? Yapı Kredi Yayınları'nın kitabı olan bu sevimli masalın, sabahları zor giyinen çocuklarınıza, keyifle okuyacağınız bir hikayesi var.






Traktör Macerası, ise Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nın  bir kitabı .Çiftlik Öyküleri serisi altında beş adet daha masal kitabı var. Çiftlikte yaşayan Karatağ ailesinin, Hakan ve İpek adlarında iki çocukları var; cesur köpekleri Tarçın ile birlikte  soğuk,karlı ve rüzgarlı bir günde oyun oynuyorlardı ki birden korkunç bir ses duydular. Acaba bu ses nereden gelmişti? Macerayı seven minikler, renkli resimlerle süslenmiş ,bu eğlenceli kitabı çok sevecekler. Her sayfada gizlenmiş sarı ördeği bulabilecekler mi bakalım?


Bu gece ve yarın daha fazla kar bekleniyormuş. Kar topu savaşı başlasın o zaman..  =)









 


 
 

 


2 yorum:

  1. Bu kitaplara bayıldım. Hemen alacağım. İzmir gibi bir yerde yaşamanın tek olumsuz yanı kar yağmamasıdır herhalde :) Begüm daha hiç görme fırsatı yakalayamadı. Dün sabah çok az atıştırdı, kıyamam anne kardan adam yapalım dedi :)

    YanıtlaSil
  2. Kıyamam..Bize gelin sinemcim=)) Ankara da kar var ama acayip soğuk. Sabah bile -4 derece,geceyi düşün artik.. Kitapları beğendiğine çok sevindim..=)) yorum için de tesekkur ediyorum..opüyorum cnm kendinize iyi bakın

    YanıtlaSil